Jedilnik

Za eleganten začetek

Okusite Štajersko, spomnite se poletja ali pa začnite krepko.

  • Krožnik domačih dobrot
  • Tatarski biftek z maslom in zelenjavno oblogo
  • Morska mediteranska solata
  • Karpačo hobotnice na rukoli z zbrincem
1

Za dušico

Kraljica, gozd, morje in vrt - nekaj se najde za vsakega.

  • Goveja juha z rezanci
  • Gobova juha z ajdovo kašo
  • Ribja juha iz morskih dobrot
  • Česnova kremna juha s sirovim krotonom
2

Za ogret srce

Včasih se je treba zares dobro ogreti.

  • Popečen olimski sir z gobicami
  • Domači krompirjevi njoki s črnimi tartufi
  • Črna rižota z lignji in naribanim sirom
  • Jakobinka, zapečena v krušni peči
3

Ko zadiši po mesu

Vsako meso potrebuje dobro družbo in navdušenega jedca.

  • Telečji medaljoni z omako iz lisičk in zapečenimi sirovimi štruklji
  • Tournedo junjetine s smetanovo-jurčkovo omako, domači njoki z drobtinami
  • Kotleti jagenjčka z žara s krompirjevim pirejem s tartufi
  • Svinjska ribica z gobovo omako in sirom na praženem krompirju iz krušne peči
  • Piščančji zrezek z ananasom in sirom v karijevi omaki, riž
  • Telečji zrezek v čebulno- vinski omaki, kroketi
  • Ramstek zapečen z mocarelo, ocvrt krompir, čebula in paradižnik z žara
  • Biftek z zelenim poprom, sirovi štruklji z drobtinami
4

Ujeto v vodi

Čeprav jih povezujemo s poletjem, teknejo skozi vse leto.

  • Morski list z žara, maslen krompir s peteršiljem
  • Oradi po mediteransko iz krušne peči
  • Škampi iz krušne peči
  • Rižota s škampovimi repki in lignji s penečim vinom
  • Morska pojedina
  • Divja riba iz krušne peči ali z žara po priporočilu
5

Vedno priljubljeni

Za takrat, ko ne veš, kaj bi izbral in si želiš ene od svojih najljubših jedi.

  • Svinjski / puranji zrezek po dunajsko, pomfri
  • Žar krožnik s pečenim krompirjem in zelenjavo
  • Rifniško nabodalo, krompir po kmečko, bučke in paprika z žara (za dve osebi)
  • Mesna plošča Ahac
  • Ocvrti lignji, tatarska omaka, ocvrt krompir
  • Lignji z žara, tržaška omaka, blitva s krompirjem
  • Polnjeni lignji s pršutom/šunko in sirom, tržaška omaka, blitva s krompirjem
  • Tris lignjev s tržaško in tatarsko omako, ocvrt krompir
  • Postrv po mlinarsko s tržaško omako, maslen krompir
6

Za majhne gurmane

Vsak za mizo je lačen, tudi če je najmlajši.

  • Špageti s paradižnikovo ali mesno omako
  • Piščančji file v naravni omaki z rižem
  • Ocvrt puranji zrezek s pomfrijem
7

Zeleno na 100 in 1 način

Zelena barva je lepa, a mi jo poživimo z izbranimi dodatki.

    Solatni krožnik:
  • s popečenim piščančjim filejem in olimskim sirom
  • z ocvrtimi puranjimi trakovi z mandeljni
  • s popečenimi škampovimi repki, česnom in naribanim zbrincem
  • s tuno in tatarsko omako
  • s popečenim junčjim hrbtom in naribano mocarelo
  • s korenčkom, mandeljni, sezamom in golicami
    Pa tudi:
  • Zelena, mešana, sezonska – velika ali mala.
8

Najslajše za na konec

Vedno počakajte do konca in pustite nekaj prostora za pregrehe.

  • Domač jabolčni zavitek
  • Smetanova strnjenka z jagodno omako
  • Sladki tris
  • Vanilijev sladoled z vročimi gozdnimi sadeži in smetano
  • Palačinke z lešnikovim nadevom in čokolado
9